10 de desembre de 2015
10.12.2015

Entitats socials i partits fan un front comú amb un pacte anticorrupció

La iniciativa, impulsada per la plataforma Parlament Ciutadà , no va rebre el suport del PP a Catalunya

10.12.2015 | 00:00
Els signants de l´acord, a les escales del Parlament.

Tots els grups del parlament català, excepte el Partit Popular, van signar ahir el Pacte Social contra la Corrupció, impulsat per la plataforma "Parlament Ciutadà" que estableix un decàleg per lluitar contra la corrupció, coincidint amb el dia Internacional contra la corrupció. A més de les formacions amb representació a la cambra catalana, el pacte també va comptar amb el compromís d'entitats socials com l'ANC o Òmnium Cultural, així com d'associacions de veïns, col·legis professionals, ONG i plataformes ciutadanes, com la "Marea Blanca" contra les retallades en la sanitat pública.
La firma del document es va celebrar al Parlament de Catalunya, amb la presència de la seva presidenta, Carme Forcadell, i coincidint amb el dia internacional contra la corrupció, segons informa el Parlament.
En la seva salutació als assistents a la reunió inicial del Pacte Social, Forcadell va afirmar: "La corrupció és una xacra que ens afecta tots" i ha subratllat que els agents polítics han de ser "els més interessats a eradicar-la".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook