10 de desembre de 2015
10.12.2015

El Parlament vol saber els efectes jurídics de suspendre la declaració

La mesa de la cambra demana que s'ampliï l'informe sobre les ordres de l'anul·lació del TC

10.12.2015 | 00:00
El Parlament el dia que es va aprovar la declaració de ruptura.

La mesa del Parlament de Catalunya va demanar que s'ampliï l'informe jurídic que va sol·licitar el 24 de novembre a petició de Catalunya Si Que Es Pot sobre els efectes de la suspensió de la resolució de ruptura dictada pel Tribunal Constitucional per incloure-hi els efectes de la sentència ja dictada, que l'anul·la en tots els seus extrems.
La cambra va rebre dilluns la notificació oficial del TC amb la sentència, que es publicarà properament al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya. La mesa també ha admès a tràmit una sol·licitud del PPC perquè el president de la Generalitat comparegui davant el ple i informi sobre les conseqüències en l'acció i els plans del govern de la sentència del TC. Perquè aquesta compareixença es faci cal l'acord previ de la junta de portaveus, que és l'òrgan a qui correspon acordar els ordres del dia de les sessions plenàries. El màxim òrgan de govern de la cambra també va tramitar les darreres iniciatives presentades, entre les quals quatres proposicions de llei de CSQP, tres de modificació de la Llei d'educació -per garantir la laïcitat, sobre els criteris de tancament de centres i per l'eliminació dels concerts de les escoles que separen per sexe- i una altra per derogar la Llei 6/2014, del 10 de juny, de modificació de la Llei sobre centres recreatius i turístics, i d'establiment de normes en matèria de tributació, comerç i joc. La mesa també ha tramitat l'informe del Síndic de Greuges sobre els drets de l'infant, que aquesta institució va lliurar recentment a la presidenta, i les propostes de resolució i preguntes al govern presentades pels grups.
D'altra banda, a petició dels sis grups parlamentaris, es va prorrogar fins a dos quarts de deu del matí del 22 de desembre el termini perquè els grups presentin els candidats per ocupar les vuit places dels senadors que el ple haurà d'elegir perquè representin la Generalitat.
La junta de portaveus va acordar el 30 de novembre el repartiment d'aquests senadors, quatre per a JxSí i un per a C's, el PSC, CSQP i el PP respectivament, en aplicació del sistema de repartiment de majors restes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook