14 de desembre de 2015
14.12.2015

Detenen dos traficants d'armes que negociaven amb càrtels de la droga

Els arrestats oferien llançacoets antitanc, llançagranades i fusells a càrtels de la droga mexicans

14.12.2015 | 00:00
Examinant els catàlegs d´armes.

La Guàrdia Civil va detenir dos homes a Barcelona, un de nacionalitat suïssa i l'altre iraniana, integrants d'una organització que pretenia vendre armes de guerra a càrtels de la droga de Mèxic. Els arrestats oferien llançacoets antitanc, llançagranades i fusells de precisió i assalt als càrtels per assegurar la seva protecció en els trasllats de droga de Mèxic a els Estats Units.
La investigació de la Guàrdia Civil, batejada amb el nom d'Operació Agost s'ha realitzat conjuntament amb l'Agència Antidroga dels EUA (DEA). Una comunicació i intercanvi de dades que es va iniciar quan es van detectar diverses persones que podien dedicar-se al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic.
Avançada l'operació, es va comprovar que els sospitosos eren realment traficants d'armes i que volien fer negocis amb càrtels de la droga mexicans.
El passat mes de novembre els dos sospitosos van ser arrestats després de mantenir diverses reunions en un hotel de Barcelona amb altres persones, presumiblement per tancar operacions de compravenda d'armes de guerra.
Entre els objectes decomissats per la Guàrdia Civil hi havia catàlegs d'armes de foc -principalment fusells d'assalt i precisió-, així com diverses notes manuscrites amb encàrrecs d'aquest tipus de material.
Els detinguts per tràfic d'armes de guerra, Rahimi F., de 40 anys, i Vicent G., de 44 anys, tenien vigent una ordre internacional de detenció emesa per les autoritats dels Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook