Marcel Coderch (Olot, 1953) és el nou president de l'Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) en substitució del lloretenc Arseni Gibert, que ocupava el càrrec des de 2009.

Coderch és enginyer de Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), màster i doctor pel Massachusetts Institute of Tecnology (MIT), professor honorífic de la UPC.

Des de l'any 2006 al 2013 va ser vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT). També és un reconegut expert en qüestions de desenvolupament i regulació energètica i va ser membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat de Catalunya.

El març de 2015, Coderch va ser un els tres experts nomenats per Esquerra Republicana per fer tasques d'assessorament al Govern pel que fa al desplegament de les estructures d'Estat.

La seva carrera professional també ha passat per altres àmbits. Des del 1983 fins al 1998 va ser director de Noves Tecnologies i Negocis de Grupo Anava, director tècnic del diari El Sol, i va participar en el llançament de de Gestevision-Tele 5. De l'any 1998 al 2006 va ser director d'Internet de Retevisión- Auna, soci fundador de TechFoundries, INOUT TV i MediaXpress. És membre del capítol català del Club de Roma.

Coderch és conegut per la seva ferma oposició a l'energia nuclear, qüestió que el va portar a escriure, amb la periodista Núria Almirón, el llibre "El miratge nuclear"