El president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, va afirmar ahir, a títol personal, que les actituds del president català, Carles Puigdemont, quan «assenyala» els alcaldes contraris al referèndum, són «feixistes, sense cap dubte».

En declaracions als mitjans després de la Junta de Govern de la FEMP, que va aprovar una declaració institucional de suport als alcaldes de Catalunya perseguits, Caballero va insistir que aquestes formes d'actuar «recorden les actituds feixistes de les entreguerres a Europa». «Diguem les coses pel seu nom», va demanar Caballero, «i fer seguiment personal a famílies i ciutadans només per ser alcaldes i defensar la legalitat és una actitud feixista».

Caballero va argumentar la seva crítica dient que ell va viure el feixisme a Espanya, i en aquest context va recordar que va estar fora d'Espanya i va passar pel Tribunal d'ordre públic. Caballero va reiterar que el que passa ara a Catalunya li recorda aquells temps: «Etapes indescriptibles», va dir.

Pel que fa al manifest aprovat per la FEMP, Caballero va subratllar que es tracta d'una declaració «categòrica i incontestable»,i va posar com a exemple d'aquests alcaldes que «resisteixen» l'onada independentista l'alcalde de la Federació de Municipis de Catalunya i membre de la junta de govern, Xavier Amor (PSC). Caballero va demanar a Amor, que va assistir a la reunió, que faci arribar als batlles catalans aquesta resolució i el seu suport.