L'exjugador del FC Barcelona, Oleguer Presas, va declarar ahir als Jutjats de Sabadell, juntament amb deu persones més -dues no han pogut assistir per viure a l'estranger-, acusat d'atemptat a l'autoritat, resistència a l'autoritat, danys i desordres públics pel desallotjament del bar Bemba de la ciutat el 27 de setembre de 2003.

Presas va explicar al jutge que quan el van detenir no era a l'establiment, sinó que va anar a sopar amb un amic i posteriorment, van anar al bar Sorginak, també situat al centre del municipi, on es va personar un grup d'agents.

L'exjugador blaugrana va qualificar que l'actuació policial va ser «desproporcionada i caòtica i que actuaven sota les directrius dels responsables polítics», remarcant que aquella era una nit tranquil·la.

La resta d'acusats, que igual que Presas van respondre les preguntes de Fiscalia, l'acusació i la defensa, van relatar que estaven celebrant el tancament del bar Bemba i una vegada es va abaixar la persiana, es van personar una quarantena d'agents de la Brigada d'Intervenció Ràpida de la Policia Municipal de Sabadell -un cos d'antidisturbis-, que, segons van precisar, el va crear l'antic alcalde, Manuel Bustos (PSC), i només va actuar en aquesta ocasió.

La vista inicialment tenia prevista la compareixença de set testimonis, que finalment el jutge va decidir citar per al proper 7 de febrer, així mateix el magistrat va acceptar la petició de Fiscalia que l'actual portaveu del PSC de Sabadell, Josep Ayuso, regidor a l'Ajuntament el 2003, i Paco Bustos, germà de l'exalcalde Manuel Bustos i també regidor del consistori, també declarin com testimonis.

La defensa ha demanat la prescripció dels fets, ja que han passat més de 14 anys i que alguns dels acusats no van anar al Bemba aquella nit, per contra, s'han demanat fins a penes que van des de l'any i mig a dos de presó.

El 27 de setembre de 2003 la Policia Municipal de Sabadell i el Cos Nacional de Policia van detenir onze persones, quan el local celebrava una festa de clausura i segons fonts de la defensa, vuit van ser detinguts en un altre establiment de Sabadell i tres al carrer.