La CUP va tancar files amb la seva exdiputada Anna Gabriel. «L'Anna no ha fugit, ha buscat refugi com tantes altres persones fan per una persecució política». Així ho va afirmar el seu company de files al Parlament en l'anterior legislatura i que és també el seu advocat, Benet Salellas, en una roda de premsa a la casa Golferichs de Barcelona. L'acte va servir per explicitar de nou el seu suport a l'exdiputada investigada, que es va traslladar a Suïssa i que no compareixerà aquest dimecres davant del Tribunal Suprem perquè consideren que no té garantit un «judici just». Els cupaires van explicar que volen «dificultar» el procediment judicial i obrir un nou focus internacional a Ginebra, on Gabriel demanarà asil si hi ha petició d'extradició. Els cupaires han afirmat que les estratègies de defensa de Gabriel i Mireia Boya -l'aranesa sí que va comparèixer dimecres passat al Suprem- responen a un «marc comú» polític.

Tant el PP com el PSOE van censurar ahir la «covardia» de la diputada de la CUP. El líder de CatECP al Parlament, Xavier Domènech, va lamentar ahir que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel hagi d'estar a Suïssa, lluny de la seva casa, i creu que políticament s'evidencia «una situació totalment extraordinària en termes democràtics i judicials».

El president de Ciutadans, Albert Rivera, va afirmar que la decisió de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel de «fugir» a Suïssa i no acudir a declarar avui al Tribunal Suprem denota la seva «incoherència» i la seva «covardia».El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha considerat que la cupaire Anna Gabriel hauria de comparèixer davant del Tribunal Suprem (TS) aquest dimecres. «Quan la justícia ens requereix ens hi hem de presentar».

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va defensar com a «legítima» la decisió de la dirigent de la CUP, Anna Gabriel, i va dir que la considera «víctima» d'una causa «política». El delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, va criticar la decisió de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel de quedar-se a Suïssa i no declarar en el Tribunal Suprem pel procés sobiranista, perquè no ho considera valent. El portaveu del PDeCAT en el Senat, Josep Lluís Cleries, va dir ahir que és «intel·ligent» internacionalitzar el conflicte català i la «persecució» de líders independentistes com, al seu parer, van fer Puigdemont i Gabriel.