El Jutjat Penal 1 de Tortosa ha condemnat un conductor que circulava sota els efectes de la cocaïna a quatre anys de presó per provocar un accident de trànsit a la carretera N-340 a Amposta en el qual van morir dos ocupants d'un ciclomotor, un dels quals menor.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el condemnen per un delicte contra la seguretat vial en concurs amb dos delictes d'homicidi per imprudència greu i s'acorda la prohibició de conduir vehicles a motor durant sis anys.

«No va adequar la trajectòria»

Segons la sentència, recollida per Europa Press, el conductor a causa de l'alteració provocada pel consum de cocaïna en les condicions de percepció i reacció «no va adequar la trajectòria de la furgoneta al traçat de la via i va envair de forma sobtada el carril esquerre de la circulació, pel qual circulava correctament» el ciclomotor de les víctimes, que portaven el casc.

L'accident es va produir en un tram de via ampli, en una corba senyalitzada, amb bona visibilitat a una distància mínima de 150 metres, sense obstacles que impedissin o dificultessin la visibilitat, la calçada en bon estat de conservació, seca i neta de substàncies relliscoses, recull la sentència.

L'acusat ha indemnitzat els pares de les víctimes amb una suma de 87.900 euros a cadascun, a més de sufragar les despeses funeràries i ser condemnat a pagar els tractaments mèdics i psicoterapéuticos que van haver de necessitar.