08 de juny de 2018
08.06.2018

El Govern substituirà ATLL per una nova empresa pública el 2019

La Generalitat fa efectiva l'anul·lació de la companyia tal i com va sentenciar el Tribunal Suprem

08.06.2018 | 07:03
Túnels de connexió de la xarxa d´aigües Ter-Llobregat.

La Generalitat va comunicar al consorci encapçalat per Acciona l'anul·lació del contracte de la concessió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL), tal com va sentenciar el Tribunal Suprem, i va anunciar que crearà una nova entitat de gestió pública de l'aigua que es posarà en marxa el gener del 2019.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha explicat avui que la comunicació d'aquesta anul·lació «obre la porta» a iniciar els tràmits per posar en marxa la nova «entitat de dret públic» que prestarà el servei de proveïment d'aigua «en alta» (des de les conques dels rius fins als dipòsits municipals) a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El Govern va aprofitar la segona reunió de l'executiu català –la primera ordinària després de la celebrada just després de la presa de possessió- per posar en marxa el seu projecte perquè l'empresa Aigües Ter-Llobregat torni a tenir gestió pública.

Al febrer d'aquest any, el Suprem va desestimar el recurs presentat per la Generalitat i va ratificar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va declarar nul el procediment d'adjudicació de la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a Acciona.

Acciona calcula que la Generalitat de Catalunya haurà de reemborsar-li 308,3 milions d'euros, encara que aquesta quantitat no inclou danys i perjudicis.

Dels 308,3 milions, 268,8 milions corresponen al reemborsament de la part no amortitzada del cànon de la concessió, i 39,5 milions a la devolució de la part no amortitzada d'obres, instal·lacions i altres inversions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema