El Govern de Carles Puigdemont tenia previst retirar les llicències d'emissió dels principals mitjans de comunicació estatals. Aquest era un dels moviments de la Generalitat després de la Declaració Unilateral d'Independència.

Segons informa El Confidencial, la Guàrdia Civil va trobar en un despatx del Palau de la Generalitat les cartes que l'Executiu de Junts pel Sí ja havia redactat per comunicar oficialment als presidents de Atresmedia, Cope, Corporació RTVE, Mediaset, Movistar, Grup Prisa, Unitat Editorial i Vocento que haurien de sotmetre's a un nou procés d'adjudicació de freqüències per poder seguir operant en territori català.

«Estem preparats»

L'exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat Antoni Molons, guardava al seu domicili un quadern que, sota l'epígraf «Estem Preparats», recull una sèrie de mesures dirigides a la creació d'una República Catalana, entre elles dirigir-se a un total de 280 organismes internacionals en què Catalunya volia succeir a Espanya com estat membre.

Així consta en un informe realitzat per la Guàrdia Civil a principis d'aquest mes de juny a què va tenir accés Europa Press i que obra en la causa en què el Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona investiga la preparació del referèndum de l'1-O.

El quadern va ser requisat el passat 15 de març després de ser registrats el domicili, el lloc de treball i vehicle de Molons i tracta de l'ingrés d'una eventual Catalunya independent en organismes internacionals amb la finalitat «d'internacionalitzar el denominat conflicte i el reconeixement mundial de Catalunya» com ja es recollia al document «Enfocats», trobat al domicili de Josep María Jove, número dos de l'exvicepresident Oriol Junqueras actualment a la presó preventiva al centre penitenciari d'Estremera per ordre del Tribunal Suprem.