El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat aquest divendres les distincions als 523 estudiants que han obtingut una qualificació d'excel·lent en les proves d'accés a la universitat (PAU) que es van fer el juny. Els distingits, que han tret una nota igual o superior a 9, han recollit el guardó en un acte que s'ha celebrat a l'Auditori de Barcelona. A més, els vuit 8 estudiants amb millor nota han rebut, a més del diploma acreditatiu, un obsequi especial. Dels 523 guardonats, 317 són noies i 206 nois. 258 procedeixen de centres públics i 265 de centres concertats o privats i la majoria pertanyen a les comarques de Barcelona, 231 alumnes (un 44,17% del total).

Els distingits de les comarques de Girona són 62 (11,85%), els de la demarcació de Lleida són 27 (5,16%), els de Tarragona són 40 i els de la ciutat de Barcelona són 162 (30,98%).

Enguany la nota més alta ha estat un 9,9 i l'han obtinguda dues noies: Clàudia Valero, una alumna de Tarragona del centre Santa Teresa de Jesús; i Rosa Milian, una alumna de Barcelona de l'institut Jaume Vicens Vives de Girona. A Lleida, la nota més alta l'ha tingut Maria Ciria, del Lestonnnac, amb un 9,7.

En l'acte també hi ha assistit la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, i el secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau.