La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va establir «converses» amb empreses catalanes que van traslladar la seva seu social a altres llocs d'Espanya, entre elles «alguna de l'Ibex», per invitar-les que tornin a ubicar el seu domicili social a Catalunya.

Chacón, la primera dona al capdavant de la cartera d'Empresa de la Generalitat, va revelar que aquests contactes es mantenien «des que vam entrar al Govern i a tots els nivells, perquè hi ha molta tipologia d'empreses», i que buscava traslladar el missatge que aquestes companyies estan «més que convidades a tornar».

A la pregunta de si li consta si algunes de les empreses que van decidir traslladar la seva seu social havia tornat, la consellera va assegurar: «Algunes n'hi ha, sí. No puc donar xifres, però alguna sí».

La consellera va insistir que no s'oferiran incentius fiscals a les empreses que van fer aquest pas, sinó que se les «intenta conscienciar» que Catalunya segueix tenint un «ecosistema procliu» a l'empresa.

«Hem tingut contactes a tots els nivells, i amb les grans (empreses) també, hi hem parlat i parlarem», va dir Chacón, que va admetre que també hi havia hagut converses amb les empreses de l'Ibex que se'n van anar: «Amb alguna sí que hem parlat», precisa.

En referència a aquestes, va precisar que «No donen esperances de tornar, cert, però hi pot haver fórmules», va dir.