27 de setembre de 2018
27.09.2018
Diari de Girona

Els Mossos desallotgen els membres dels CDR que hi ha a les portes del TSJC

Els CDR denuncien que la fiscalia demani presó contra 11 dels seus membres pel bloqueig de la seu del tribunal fa set mesos

27.09.2018 | 09:07
Els Mossos desallotgen els membres dels CDR que hi ha a les portes del TSJC

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest matí prop d'un centenar de membres dels CDR que s'han concentrat davant l'entrada principal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), porta que han bloquejat en protesta per la petició de penes de presó per a onze d 'ells.

Malgrat el requeriment dels Mossos, els activistes s'han negat a abandonar el lloc i han adoptat una actitud de resistència passiva, per la qual cosa els agents han començat a retirar a aquestes persones una a una, agafant-les en ocasions pels peus i les mans i portant-les enlaire.
Una portaveu dels Mossos ha informat a Efe que durant la seva intervenció els policies no han detingut cap d'aquestes persones, encara que diverses d'elles han estat identificades.

La portaveu ha afegit que s'instruiran diligències per aquests fets i que es remetran posteriorment al jutjat.

Segons ha informat el CDR Catalunya en les xarxes socials, fa una mica més de set mesos que aquests grups van protagonitzar "una acció no violenta" en el TSJC per "denunciar la repressió rebuda", i ara la fiscalia demana presó "per a onze de les catorze companyes que van ser detingudes, i per això avui ho tornem a fer".

També en un comunicat amb el títol "Quan la injustícia és llei, la desobediència és un deure" i "Ja n'hi ha prou de Tribunals d'Excepció", els Comitès de Defensa de la República denuncien que "el sistema judicial del Regne d'Espanya, hereu directe del franquisme, reprimeix tot l'Estat i la ciutadania catalana".

Davant d'aquesta situació, indica que "la millor solidaritat amb les persones encausades i detingudes és que siguem milers les possibles encausades i detingudes, perquè no tinguin ni suficients presons ni suficient 'in-justícia- per tancar-nos a totes".
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit