El president del PPC, Alejandro Fernández, va denunciar ahir que uns desconeguts li van pintar esvàstiques i van causar destrosses al seu vehicle particular, estacionat a l'aparcament de casa seva a Tarragona. En el seu compte de Twitter, i al costat d'unes fotos en les quals es veuen les pintades al cotxe, Fernández va denunciar: «Així m'acabo de trobar el meu cotxe al pàrquing de casa meva. Em fa mal per la meva família i perquè és la nostra llar, però seguiré defensant la llibertat i les meves idees amb més determinació que mai. Gràcies als Mossos per l'atenció que ens estan prestant».

El president dels populars a Catalunya va afegir quatre fotos en les quals es podien apreciar les pintades -una d'elles una esvàstica en una de les finestretes del vehicle- i una roda punxada.

En conèixer-se la notícia, el president de Ciutadans, Albert Rivera, va mostrar la seva solidaritat amb Alejandro Fernández des del seu compte de Twitter. «Tot el meu suport a Alejandro Fernández davant d'aquest atac dels radicals separatistes. El nacionalisme totalitari segueix campant a gust a Catalunya mentre Sánchez diu que són casos aïllats».

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va publicar igualment un tuit en què va mostrar la seva «total condemna cap a l'atac que va rebre Alejandro Fernández per part dels intolerants. Ànim per a tota la família». També el portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, va publicar un tuit de suport: «Tots els demòcrates haurien de condemnar l'assetjament dels extremistes a aquells que no comparteixen les seves idees».

Finalment, el diputat pel PSC Ramon Espadaler va voler mostrar el seu rebuig a l'atac per la mateixa xarxa social i amb el següent missatge: «La violència i la intimidació no són justificables des de cap perspectiva. En nom propi i d'UnitsCat et volem traslladar el nostre suport, a tu i a la teva família».

Resposta de Pablo Casado

Per la seva banda, el president del PP, Pablo Casado, va demanar ahir la il·legalització d'aquells que «fan escraches, ataquen jutges o apallissen policies», després de l'atac denunciat pel president del PPC. «No pot ser que el Govern permeti comportaments totalitaris. Condemnem els fets i demanem la il·legalització dels qui fan escarnis, ataquen jutges o apallissen policies. Cal recuperar la dignitat, la convivència i la legalitat», va escriure Casado al seu compte personal de Twitter, a través del qual va expressar la seva solidaritat amb Fernández.

El mateix va fer el PP a través del seu compte oficial, a través del qual va sostenir que el succés no «impedirà que segueixi exercint com sempre la seva llibertat».