Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 17 anys, que ja ha ingressat en un centre de menors, acusat de cometre sis agressions sexuals entre octubre i desembre passat als districtes d'Horta-Guinardó i Sants-Montjuïc de Barcelona, on abordava les víctimes amb una gran violència.

Segons ha informat avui la policia catalana, el detingut, que no té antecedents, va ser arrestat el passat 7 de desembre, acusat inicialment de tres agressions sexuals ocorregudes en els deu dies previs a Horta.

El jove va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutjat de menors va acordar el seu ingrés en un centre tancat.

En declaracions als periodistes, el cap de la Divisió d'Investigació Criminal de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'inspector Pere Pau Guillem, ha indicat que el detingut és un menor no acompanyat (mena).

Una vegada identificat com a suposat autor de les tres agressions sexuals a Horta, els Mossos van sospitar que també podia ser la persona que havia comès tres agressions sexuals al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona entre octubre i desembre, ja que se'l podia ubicar a zones pròximes al barri del Poble Sec en alguns dels dies en què es van produir les violacions.

Finalment, les proves d'ADN al laboratori biològic dels Mossos han acreditat que es tracta del mateix autor que havia estat arrestat per les agressions sexuals a Horta, segons els Mossos.

L'agressor actuava a qualsevol hora del dia, abordava les víctimes, dones de mitjana i avançada edat, i les agredia sexualment.

En els seus atacs, en què actuava amb gran violència i amenaces reiterades cap a les víctimes, el violador protegia la seva cara per evitar que el poguessin identificar.

En dos dels casos també va aprofitar per robar a les seves víctimes, segons els Mossos.