El Govern ha acusat el rei Felip VI i el govern espanyol d'esquivar l'stand de Catalunya al Mobile World Congress, on tenia previst rebre'ls el Director General d'Smart Catalonia, Dani Marco. Així ho han assegurat fonts de l'executiu català, que han indicat que el president Quim Torra i els consellers que són al Mobile ja havien avisat que marxarien després de fotografia de família davant de l'espai de la GSMA. Fonts de la Casa Reial, però, neguen cap plantada al Govern i asseguren que la visita "depenia" de que hi hagués una autoritat a l'espai de Catalunya, i que al moment de passar-hi no n'hi havia cap. Des del Govern indiquen que "ja sabien" que no els rebria el president.

Torra i el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, així com el vicepresident Pere Aragonès i la consellera Elsa Artadi, no han participat per la seva banda a la fotografia de família davant l'stand d'Espanya, on sí que hi havia l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la de l'Hospitalet, Núria Marín.

Des del govern, asseguren que des de la setmana passada tant Moncloa com la Zarzuela sabien que després de la foto de família principal, els representants del Govern marxaven perquè tenien una reunió per buscar inversions i, posteriorment, la presentació de l'ambulància 5G a l'stand de Catalunya.