Les assemblees locals de la CUP de Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Vilassar de Mar i Sant Adrià del Besòs van emetre un comunicat en què manifesten que estan «decebudes» amb la direcció del partit arran de la denúncia que l'exdiputada Mireia Boya va fer amb relació a una agressió psicològica que va patir per part d'un company de partit. Les assemblees van reclamar a la formació «autocrítica» i un «missatge sobre què ha fallat en la gestió del conflicte».

«Demanem transparència, i que es doni a la militància una explicació amb un missatge clar d'autocrítica sobre la seva actuació com a organització. Un missatge sobre què ha fallat en la política de gestió dels conflictes, les agressions i els abusos de poder», asseguren en el document, en el qualdiuen que «ens sentim decebudes d'assabentar-nos que durant tant de temps s'han dotat casos d'assetjament psicològic amb rols de poder dins l'organització, sense que hi hagi hagut cap mena de reacció efectiva per part de la CUP».

En aquest sentit, també donen «tot el nostre suport per la Mireia i la resta de companyes afectades».

Mecanismes col·lectius

La CUP va defensar ahir que la denúncia de Mireia Boya per un «episodi continuat d'agressió psicològica» està sent abordada d'acord amb el protocol, mitjançant els mecanismes col·lectius, i amb una voluntat més «reparadora» que «punitiva». Tot i això, la diputada Maria Sirvent va explicar en roda de premsa al Parlament que la formació prendrà les mesures convenients i que no es descarta tampoc que es pugui fer fora l'agressor, un militant que ara no forma part de l'estructura del partit. Segons Sirvent, la CUP és conscient que la seva militància «està travessada» pel patriarcat, «una cosa que ocorre en totes les organitzacions», va puntualitzar.