La delegada del Govern a Alemanya, Marie Kapretz, va presentar una denúncia davant la Fiscalia alemanya pel «seguiment» del qual, segons afirma, va ser objecte per part del Ministeri d'Afers Estrangers.

L'activitat de les denominades «ambaixades catalanes» a l'estranger i el seu control per part dels Ministeris d'Exteriors ha obert durant les últimes setmanes un front entre la Generalitat i el Govern, que va portar el president Quim Torra a demanar la dimissió del ministre Josep Borrell.

Mentre que el Ministeri d'Exteriors va subratllar que el seu comès és «vigilar de prop» l'acció de les delegacions de la Generalitat a l'exterior per si incorren en accions que «menyscaben» la imatge d'Espanya, el Govern va titllar aquest control «d'espionatge».

A través de Twitter, Marie Kapretz va informar que ha decidit formalitzar una denúncia: «Interposo una denúncia davant la Fiscalia General Federal d'Alemanya pel seguiment que em va fer (i possiblement segueix fent) el «Ministeri d'Interiors». Veig una infracció contra l'article 99 StGB i contra les meves llibertats personals». Kapretz va ser restituïda en el càrrec de delegada del Govern a Alemanya al juny de l'any passat, en reobrir-se les delegacions de la Generalitat clausurades amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.