30 de setembre de 2019
30.09.2019
Diari de Girona

Mig miler d'escaladors il·luminen les agulles de Montserrat tot i la boira

L'acció «Llum i llibertat» recorda als 131 presidents de la Generalitat de Catalunya i reclama "la llibertat del país"

30.09.2019 | 20:44

Des de 3/4 de 8 del vespre, 131 agulles de Montserrat brillen en record als 131 presidents de la Generalitat de Catalunya i per reclamar "la llibertat del país". Ho fan tot i la boira, que tapa els punts més alts de la muntanya, i gràcies a la participació de prop de mig miler d'escaladors. Les han encès just abans de la posta de sol i s'espera que segueixin il·luminant el massís fins que es faci clar.

La iniciativa, amb el títol de «Llum i llibertat», estava prevista per la Diada i es va haver d'ajornar pel mal temps. Finalment es va escollir la nit del 30 de setembre, vigília del segon aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. L'impulsen Artistes de la República, l'Assemblea Nacional Catalana de Manresa i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya amb el suport d'Òmnium Cultural i vol «exemplificar la necessitat de cercar la unitat estratègica cap a un horitzó d'independència i llibertat que vagi més enllà dels interessos dels partits».

Tres dels escaladors que han fet possible l'acció


L'oportunitat única de veure les 131 agulles il·luminades ha mobilitzat un bon nombre de curiosos fins a zones properes a la muntanya, com la carretera de can Maçana o punts elevats de Monistrol de Montserrat i Marganell, però també és visible des de llocs més allunyats, com el polígon de Bufalvent de Manresa o la Torre de Santa Caterina. Els manresans que disposen d'un habitatge orientat cap al sud, també tenen una vista privilegiada de l'acció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook