29 de octubre de 2019
29.10.2019
Diari de Girona

Paluzie creu que la violència al carrer fa el procés«visible» a escala internacional

La presidenta de l'ANC considera que els disturbis arran de la sentència del TS fan «que siguem presents en la premsa internacional de manera continuada»

29.10.2019 | 00:16
Paluzie creu que la violència al carrer fa el procés«visible» a escala internacional

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va considerar ahir que els aldarulls que van tenir lloc a Catalunya arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes «fan visible el conflicte» català al món.

En una entrevista de TV3, Paluzie va valorar: «Són aquests incidents els que fan que siguem presents en la premsa internacional de manera continuada aquests dies, és a dir, que fan visible el conflicte». Va assegurar que la principal responsable d'aquest fet és «la violència de l'Estat», que va condemnar un moviment pacífic i democràtic a penes de presó.

Sobre si els avalots resten suport al moviment independentisme, Paluzie va dir que ara com ara les enquestes en relació amb les eleccions del 10-N «no ho indiquen». Paluzie va defensar una mobilització constant, sostinguda en el temps, amb diferents accions, com estan fent els manifestants a Hong Kong, i que l'ANC planteja que «les mobilitzacions i les accions en clau de lluita no-violenta han de tenir un objectiu polític de desgast de l'Estat».

«Es tracta d'afeblir els pilars de poder de l'Estat a Catalunya i enfortir els nostres i crear alternatives», va detallar, després de transmetre el missatge que el Govern central no és benvingut a Catalunya mentre hi hagi repressió i es vulnerin drets fonamentals, en les seves paraules.

Manifestacions

Sobre la manifestació del constitucionalisme d'aquest diumenge a Barcelona, va afirmar que demostra que hi ha un projecte que «no vol vèncer democràticament el projecte independentista i que el que pretén és judicialitzar-lo i imposar-se amb la presó».

Per Paluzie, el problema més gran que hi ha hagut és que la classe política que està contra la independència no va voler debatre i confrontar de manera democràtica, en les seves paraules, i ho «van polaritzar tot amb el debat sobre la legalitat». Sobre la manifestació de dissabte, va lamentar que partits com els comuns i sindicats com CCOO no s'hi sumessin.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook