26 de desembre de 2019
26.12.2019
Diari de Girona

Detinguts quatre membres d'una xarxa que explotava dones sexualment dones procedents de Romania

La policia va iniciar la investigació després de la denúncia d'una víctima i dona el grup per desarticulat

26.12.2019 | 17:10
Detinguts quatre membres d'una xarxa que explotava dones sexualment dones procedents de Romania
Detinguts quatre membres d'una xarxa que explotava dones sexualment dones procedents de Romania

La Policia Nacional ha desarticulat un grup dedicat a l'explotació sexual de dones que operava entre Espanya i Romania i ha detingut quatre persones a Barcelona. L'operatiu es va poder dur a terme gràcies a la informació facilitada per la denúncia d'una víctima de la xarxa, que obligava les dones a practicar la prostitució i a consumir cocaïna, a més de vendre-la als clients. L'operació, amb la coordinació de l'Europol, va culminar amb l'entrada i registre a dos domicilis de Barcelona, on es van detenir quatre membres de la xarxa, i la intervenció de 6.000 euros en efectiu, armes i una petita quantitat de cocaïna, entre d'altres. A més, es van registrar dos habitatges més a la ciutat romanesa de Ploiesti.

La víctima que va donar la veu d'alerta des de Romania va explicar com el grup criminal captava les dones mitjançant el mètode del 'Lover boy' i les traslladava en un club de Barcelona, on eren obligades a practicar la prostitució i a consumir cocaïna subministrada pels investigats, una parella formada per un ciutadà de nacionalitat espanyola i una altra de nacionalitat romanesa. Les dosis eren preparades en un mini laboratori del seu domicili, on barrejaven la droga amb acetona i d'altres elements fins a quedar 150 grams preparats per la seva venda.

Els detinguts estan acusats dels delictes de tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual, tràfic d'estupefaents i pertinença a organització criminal. En els escorcolls, a més dels diners en metàl·lic i una petita quantitat de cocaïna, els agents també van intervenir dos revòlvers, 38 cartutxos, tres pistoles làser i tres armes blanques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook