El president del Govern català, Quim Torra, ha presentat un recurs davant la Sala Tercera del Tribunal Suprem (TS) contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) en el qual demana la suspensió cautelar de l'acord de divendres passat. El recurs contenciós administratiu defensa la «protecció dels drets fonamentals» després de l'acord, que es va conèixer divendres passat i que Torra va rebre dimarts en un comunicat oficial.

Torra ha al·legat que la JEC «usurpa» les funcions del Parlament i dels tribunals perquè no és competent per retirar-li l'escó i l'acusa de «persecució política».

L'acord de la Junta Electoral Central que argumenta la inhabilitació com a diputat de Quim Torra estableix que el Parlament ha de decidir si se li ha de retirar també la condició de president de la Generalitat. Es tracta d'un argument que la defensa de Torra també havia contemplat, tot i que la JEC no va estimar el recurs. Tot i això, el Parlament en les seves al·legacions ja havia argumentat que la pèrdua del càrrec de diputat comportaria també la pèrdua de condició de president.