Una dona ha estat assassinada aquesta matinada al seu domicili de Sant Joan Despí (Baix Llobregat) i els Mossos han detingut la seva parella, un home de 45 anys, com a presumpte autor del crim, quan pretenia fugir agafant un vol, ha informat la policia catalana.

Els Mossos d'Esquadra, que estan investigant les circumstàncies de l'assassinat d'aquesta dona, han detingut el presumpte autor del crim, de nacionalitat espanyola, a l'aeroport d'El Prat, quan presumiblement intentava escapar i l'home ha estat traslladat a les dependències de la comissaria d'aquesta localitat.

La policia catalana ha trobat el cos sense vida de la dona cap a les 03.00 hores d'aquesta matinada, després que la família hagi facilitat l'accés a l'habitatge als agents dels Mossos, segons han explicat a Efe fonts del cos.

La Divisió d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud s'ha fet càrrec de la investigació per aclarir les circumstàncies de la mort d'aquesta dona a casa seva al barri Eixample Sud de Sant Joan Despí.

El jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Llobregat s'ha fet càrrec del cas i ha decretat secret de sumari.

Si es confirma aquest assassinat de la dona a mans de la seva parella, seria la setena víctima mortal de la violència masclista des de començament d'any, la tercera a Catalunya, i la 1.040 des que van començar a registrar-se les estadístiques el 2003.

A més, des del 2013, 35 menors han estat assassinats pels seus pares o per les parelles o exparelles de les seves mares, l'última el passat 6 de gener.

A falta de conèixer si la dona assassinada avui tenia fills menors, el nombre d'orfes com a conseqüència de la violència masclista s'eleva a 280.

Dels set assassinats perpetrats aquest gener, tres s'han comès a Catalunya, dos a Castella-la Manxa, un a Galícia i un altre a Andalusia.

En cap dels sis anteriors pesava denúncia sobre els agressors.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 51 idiomes diferents. Una crida que no deixa rastre a la factura, si bé cal esborrar-la del registre de trucades del telèfon mòbil.

Els menors també poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10, i els ciutadans que siguin testimonis d'alguna agressió han de trucar al 112.