09 de abril de 2020
09.04.2020
Diari de Girona

Torra creu que moltes de les residències de gent gran més petites "segurament s'hauran de tancar"

Les més grans es podran medicalitzar, les més petites segurament hauran de deixar de prestar servei

10.04.2020 | 10:29
L'Exèrcit ha desinfectat moltes infraestructures per a gent gran a Catalunya.

El president del Govern, Quim Torra, creu que "moltes" de les residències de gent gran més petites "segurament s'hauran de tancar". En una entrevista a 'Tarragona ràdio' aquest divendres, Torra ha lamentat la situació en aquests centres, on hi ha hagut un gran nombre de víctimes mortals i de residents hospitalitzats. El cap de l'executiu ha recordat que han classificat les residències segons la seva mida i que, mentre les més grans es podran medicalitzar, les més petites segurament hauran de deixar de prestar servei. "Moltes de les més petites les haurem, segurament, de tancar, i els seus residents portar-los a llocs individualitzats, que puguin tenir una vida més individualitzada", ha explicat.

"Ara anirem a un bon camí, i es començarà a veure ben aviat", ha garantit Torra, que ha dit ser conscient que la situació ha estat "molt dura" als centres degut a l'epidèmia. "El sistema sociosanitari no ha pogut amb l'ona i s'ha desbordat per l'arribada d'aquesta epidèmia", ha raonat Torra, que ha dit que això no significa que no s'hagin anat posant des del primer moment "remeis i plans d'accions". Amb tot, ha admès que calia "un punt d'inflexió" per canviar el rumb d'aquesta situació" i per això es va decidir traspassar les competències al Departament de Salut.

El nombre de víctimes mortals per coronavirus entre les persones que viuen a residències de gent gran a Catalunya va pujar dijous a 1.407, 229 més que les comunicades dimecres, segons el Departament de Salut. Amb dades tancades a 9 d'abril, i segons la informació que fan arribar els propis centres, hi ha 2.298 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus, 76 menys que dimecres. Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament. A més, 650 residents estan hospitalitzats, 87 menys que dimarts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook