30 de novembre de 2020
30.11.2020
Diari de Girona

El president de la mesquita belga on va exercir Es-Satty reitera que li va dir que parlava amb els serveis secrets

El responsable de l'oratori diu que l'imam era salafista i que algun discurs seu no li havia agradat

30.11.2020 | 17:26
Pla mitjà del president de la mesquita belga on va exercir Abdelbaki Es-Satty durant la declaració per videoconferència com a testimoni del judici del 17-A.

El president de la mesquita belga on va exercir Abdelbaki Es-Satty ha reiterat que li va dir que parlava amb els serveis secrets espanyols. Es-Satty va treballar a la mesquita Youssef de Diegem entre finals de 2015 i principis de 2016. El president de la mesquita va contactar amb la policia belga perquè es va estranyar amb l'afirmació d'Es-Satty sobre els seus contactes amb el CNI. El responsable de l'oratori ha dit que Es-Satty era salafista i que calia "estar atent als seus discursos". Algun no l'havia convençut.

"Puc imaginar-me'l en el corrent salafista, sí", ha afirmat. Recorda concretament un discurs del 14 de febrer de 2016, per Sant Valentí, que no li va quadrar. Es-Satty va deixar d'exercir a aquesta mesquita després de no poder acreditar que no tenia antecedents penals.

L'acusació particular exercida per l'associació 11-M ha assenyalat una contradicció d'aquest testimoni, ja que ha afirmat que Es-Satty no va dir que el contacte d'imams amb els serveis secrets espanyols fos habitual quan ho havia explicat en una declaració anterior.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook