Jürgen Müller, cofundador de La Fura dels Baus, ha mort aquest divendres a causa d'una malaltia hereditària que patia des de feia deu anys. Segons un comunicat de la companyia, era un dels seus sis directors artístics i va ser l'actor que més representacions personals va fer. Müller, que ha dirigit tant macroespetacles com teatre digital, va néixer el 1955 a Weiterdingen (Alemanya) i va venir a Barcelona als anys 70 a estudiar mim i dansa contemporània. Formació que el va ajudar a perfeccionar el llenguatge escènic multidisciplinari, basat en el predomini del cos, tan típic de la companyia. El creador alemany va participar en la creació i interpretació dels primers espectacles de La Fura dels Baus que la van consolidar internacionalment.

Segons la companyia, Müller va ser "l'actor que millor va dominar el cos físic, la dansa butoh i la seva interpretació de teatre de la crueltat (ideat per Antonin Artaud), que La Fura ha interpretat arreu del món". A més de dirigir propostes tan diverses com macroespectacles o teatre digital, el creador alemany ha fet de docent en diversos tallers de la companyia.

La Fura dels Baus i el seu equip de col·laboradors ha expressat el seu condol per la mort Jürgen Müller. "Descansi en pau, furero", ha conclòs a través d'un comunicat difós als mitjans de comunicació.