El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, va assegurar ahir que la decisió de retirar la mesura de dur mascareta a les escoles l’ha de prendre la Conselleria de Salut i ha insistit que «el primer dia que es pugui treure la mascareta es traurà, però no abans ni després».

Cambray ho va dir durant la sessió de control al Govern en el ple del Parlament, després d’una pregunta de la portaveu adjunta dels comuns al Parlament, Susanna Segovia, que va instar el Govern a permetre als estudiants «treure’s la mascareta com a mínim en exteriors».

Cambray es va mostrar favorable a la retirada de la mascareta als centres educatius «per veure les cares, compartir somriures i perquè anirà molt bé a nivell emocional», però va exigir esperar fins que la situació epidemiològica ho permeti.

Segovia va qualificar d’adultocèntrica la gestió de la pandèmia a les escoles i li ha exigit una actualització de les mesures, ja que en altres àmbits s’han aixecat restriccions, a la qual cosa Cambray va dir que en aquest curs «ja s’han anat adaptant, i es permet l’entrada a les famílies i les sortides escolars».

«Les escoles han estat obertes i han estat segures cada dia. Hem estat capaços de fer-ho i això és mèrit de tothom. Ha estat un èxit compartit, de país: de l’alumnat, de les famílies, del professorat i dels ajuntaments. Ho hem aconseguit», va afegir Cambray.

En la mateixa compareixença, Josep Gonzàlez-Cambray també va parlat del protocol d’assetjament a les escoles, en resposta a una pregunta de la diputada de Ciutadans Anna Grau. El conseller v a assegurar que pel Departament d’Educació combatre «qualsevol tipus d’assetjament» és «una prioritat». Sobre el cas del col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu, on una alumna, la Kira López, es va suïcidar el maig passat, Cambray va apuntar que aquest cas «és un fracàs de tota la societat».