Una excuidadora d’una residència de gent gran de Terrassa ha pactat una pena d’un any i mig de presó per haver vexat una àvia discapacitada mentre una companya la gravava amb el mòbil i difonia el vídeo a Instagram, que en plena pandèmia es va convertir en viral.

En l’escrit de conformitat, l’excuidadora accepta ser condemnada per un delicte contra la integritat moral i un altre de descobriment de secrets, un pacte que és fruit del procés de mediació al qual va ser derivada, en què va indemnitzar la víctima amb 3.000 euros pels danys morals causats.

L’acusada, que també s’avé a pagar una multa de 1.620 euros, haurà de ratificar ara davant el jutge l’acord pactat amb la Fiscalia i l’acusació particular exercida per les filles de l’àvia –de 91 anys i amb un deteriorament cognitiu moderat-greu i una dependència severa–, i després serà condemnada en ferm.

Per la seva banda, l’excuidadora que va gravar i va difondre el vídeo de les vexacions va ser derivada a un procés de mediació en la jurisdicció de menors, ja que quan van passar els fets no havia fet els 18 anys, el qual ha finalitzat amb èxit sense que se li hagi imposat cap mesura penal.

Els fets es van produir el 13 d’agost del 2020, en plena pandèmia de coronavirus i quan la sensibilitat social per la situació dels avis confinats en residències era màxima.