Les flames de l’incendi forestal del Pont de Vilomara han arribat a cases de la urbanització de Les Brucardes, pertanyent a Sant Fruitós de Bages, i a la de River Park, dos dels punts on ha calgut fer evacuacions per la proximitat de les flames. Fins a 121 dotacions de Bombers, de les quals almenys 17 mitjans aeris, treballen amb els habitatges com a primera prioritat. Hi ha unes 200 persones evacuades repartides en tres centres diferents o amb familiars i amics. Hi ha desenes d’habitatges afectats amb diferents intensitats que s’estan avaluant. El potencial de l’incendi ha pujat ja fins a les 6.000 hectàrees. De moment hi ha un miler que estan cremades.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que hi ha una “afectació important” en algunes urbanitzacions, com a Les Brucardes i a River Park, on s’han malmès alguns habitatges, ja sigui sencer o una part. Els 200 evacuats es reparteixen entre tres centres i cases de familiars i amics. Dues persones han resultat ferides lleus: una per un cop de calor i un professional amb una cremada menor. Hi ha 350 bombers treballant i pràcticament tots els mitjans aeris de Catalunya s’han abocat en aquest incendi.

L’inspector en cap dels Bombers, David Borrell, ha explicat que aquest incendi ha tingut un comportament “extrem” i ha avançat per tot arreu més ràpid que la capacitat que tenen d’aturar-lo. Ha calgut destinar molts recursos a les tres urbanitzacions afectades. Aquest comportament “agressiu” s’acabarà al vespre, quan es preveu que baixi la intensitat de les flames i les forces entre l’incendi i els Bombers es puguin igualar. La prioritat és el cap de l’incendi i el flanc esquerre, on hi ha la C-16.

Un cop s’aconsegueixi estabilitzar això llavors els Bombers se centrarien els seus esforços a evitar que el foc no avanci cap al parc natural. El potencial del foc és ara d’unes 6.000 hectàrees i ja n’hi ha un miler d’afectades.