Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern demana a l'Estat el traspàs de les competències dels examinadors dels carnets de conduir

Interior denuncia que hi ha 65.148 persones en llista d'espera per poder fer les proves pràctiques

El Govern demana a l'Estat el traspàs de les competències dels examinadors dels carnets de conduirFoto d'arxiu - Ddg

El Govern ha reclamat a l'Estat espanyol el traspàs de les competències dels examinadors dels carnets de conduir. El Departament d'Interior ha presentat al Govern un informe sobre les dificultats que hi ha a Catalunya per a l'obtenció del permís de conduir, a conseqüència dels «dèficits» en el servei d'examinadors que presta l'administració estatal. L'informe inclou també propostes de solució. Actualment, hi ha una llista d'espera de 65.148 persones a Catalunya per poder examinar-se de les pràctiques. A més, s'ha produït una centralització en les capitals de província, fet que provoca que alumnes de diferents comarques catalanes s'hagin de desplaçar per fer els exàmens teòrics i pràctics.

Des del Govern denuncien que no s'ha complert el compromís expressat d'incrementar el personal examinador. Ha alertat també que el retard en l'obtenció del permís i la falta d'examinador restringeix el dret a la mobilitat dels catalans i limita, entre d'altres, les seves oportunitats laborals. Per tot plegat, Interior ofereix a la Direcció General de Trànsit (DGT) un acord de col·laboració amb la Generalitat, mitjançant conveni o encàrrec de gestió amb el Servei Català de Trànsit (SCT), per reforçar el nombre d'examinadors a Catalunya i per tornar a posar en funcionament els centres comarcals on es poden examinar els alumnes.

D'altra banda, les propostes també inclouen demanar a la DGT que delegui la gestió dels examinadors en l'SCT i, finalment, que en traspassi les competències. El Govern ha defensat que l'SCT, com a autoritat del trànsit a Catalunya, pot assumir el traspàs del cos d'examinadors de la DGT i realitzar els exàmens per a l'obtenció del permís de conduir.

Prem per veure més contingut per a tu