L'Ajuntament de Figueres nomenarà, aquest dissabte a les set del vespre, Fill Predilecte de la ciutat al periodista i escriptor, Joan Guillamet i Tuébols. El polifacètic figuerenc va néixer a la ciutat l'any 1922 i va residir-hi gran part de la seva vida. D'entre les seves professions, va destacar com a professor de llengua i literatura, periodista i escriptor que va col·laborar en diversos mitjans com: Serra d'Or, Tele Estel, Presència, Hora Nova, L'Empordà, El Punt, L'Empordà Federal, El Noticiero Universal, La Vanguardia, Tele/Exprés, El Correo Catalán i Avui. Pel que fa als reconeixements, Guillamet ha rebut el premi "Antoni Puig de Conill" per la prosa Amor que devora, als Jocs Florals de l'Empordà (Figueres, 1961).

També ha estat guardonat amb el premi Catalonia de les Festes de Maig de les Lletres Catalanes, 1971, per Coses i gent de l'Empordà.

L'acte comptarà amb la presència de l'alcalde, Santi Vila, i l'historiador i periodista, Jaume Fabre, que farà una aproximació a la trajectòria de Guillamet.