L'Hotel Balneari Font Vella va obrir ahir les portes després de dos anys i mig d'obres. L'establiment ha costat més de 3 milions d'euros i combina un edifici centenari que ha estat rehabilitat, la Vil·la Josefina, amb dues zones de nova construcció, un hotel amb 26 habitacions i un spa dissenyat per Porcelanosa. L'Hotel Balneari té la particularitat que tots els tractaments es fan amb aigua Font Vella, que també ha cedit el nom de l'empresa per batejar l'establiment. A la inauguració, presidida pel vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, hi van assistir un centenar de persones. Carod-Rovira va destacar que cada vegada més es necessiten llocs "per desconnectar" com aquest balneari, on es té cura també de "la salut psíquica".

Aquest és el primer balneari Font Vella de l'Estat espanyol i està gestionat pel grup Termes Orion que també és propietària del centre lúdico-termal Magma i de l'hotel Termes Orion de Santa Coloma de Farners. El gerent del de Termes Orion, Ignasi Avilés va destacar que es tracta d'un projecte que combina la iniciativa privada i la pública ja que l'empresa Termes Orion ha guanyat un concurs municipal, amb una concessió per a 75 anys, per gestionar l'hotel balneari.

L'hotel, de quatre estrelles, compta amb 32 habitacions que, segons Avilés, estan pensades perquè la gent "s'hi pugui sentir molt a gust". L'hotel consta de tres parts, l'anomenada Vil·la Josefina, que ha estat rehabilitada i on hi ha quatre habitacions dobles i dues suites senyorials, un nou spa i un hotel de tres plantes amb 26 habitacions més. La capacitat de l'hotel és d'unes seixanta persones, igual que el restaurant. L'Hotel Balneari fa deu dies que ha obert el període de reserves. Avilés va explicar que ahir ja hi passaven la nit els primers clients. El gerent de l'establiment preveu tancar els primers sis mesos de funcionament amb una ocupació a l'entorn del 50%. I també va destacar que l'obertura del balneari ajudarà "a reactivar l'economia local".

L'hotel balneari du el nom de l'aigua Font Vella i l'usarà també per fer els tractaments. Això, segons Avilés, dóna un "toc de distinció" a l'establiment i va explicar que a països com França ja hi ha aigües que tenen balnearis associats. "Per una empresa petita com la nostra, que hem fet un esforç titànic, portar el nom de Font Vella li dóna un embolcall de luxe", ha dit. L'establiment ofereix una àmplia carta de tractaments, com tot tipus de massatges, tractaments estètics i corporals, tot fets amb aigua Font Vella que deixa de ser només una aigua de consum. De fet, la piscina climatitzada de l'hotel d'aquest complex també està plena d'aigua Font Vella del municipi de la vila de les cent fonts.