La vila de Palafrugell va retre homenatge ahir al seu fill predilecte, l'artista pintor Modest Cuixart, nascut a Barcelona l'any 1925, i mort el 31 d'octubre de l'any passat i enterrat en el cementiri del poble el dia primer de novembre. A l'acte hi van assistir nombrosos amics i coneguts del famós pintor, encapçalats per l'alcalde Lluís Medir, que van voler fer costat i acompanyar la vídua del pintor, Victòria Pujoldevell i el seu fill, Josep Lluís i la germana del finat.

Tot i això la pluja que queia no va ser obstacle perquè la vídua pronunciés algunes paraules d'agraïment als presents, així com també ho va fer Lluís Medir, tot i volent recordar la figura "del que ha estat potser el pregoner i entusiasta més carismàtic i estimat de la nostra vila". Medir va agrair també la presència dels amics del finat artista.

En principi estava previst que s'interpretessin a l'aire lliure, a peu de cripta, dues peces musicals, el Vals trist, de Sibelius, i El Cant dels Ocells, de Pau Casals, però la pluja ho va impedir i el petit concert es va haver d'improvisar dins de la mateixa capella del cementiri, on també es va escoltar un tema gravat compost pel fill de l'artista, Josep Lluís Cuixart.

Ahir va fer un any que l'església de Sant Martí de Palafrugell no va donar l'abast per acollir les més de mil persones que van assistir als funerals per l'artista Modest Cuixart, mort el dia abans, després d'haver estat ingressat hospitalàriament des del 12 d'agost de 2007, en què va patir una greu caiguda a casa seva, de la qual va ser intervingut quirúrgicament.

A l'acte del sepeli hi van assistir nombroses persones del món de la cultura, les arts i les lletres, així com molts mitjans de comunicació de dins i fora de Girona, i centenars d'amics i coneguts que ell havia anat fent al llarg de la seva vida a la vila del Peix Fregit.