La construcció d'un geriàtric amb unes 130 places i d'un hotel al sector Can Jeroni d'Aiguaviva, que la Comissió d'Urbanisme de Girona havia condicionat el mes de maig a un informe favorable d'Arquitectura i Paisatge i a un altre de l'ACA, va fent nous passos. El primer informe ja s'ha emès i el segon està en procés, mentre que l'Ajuntament va aprovar fa unes setmanes el projecte d'execució i el de reparcel·lació del sector, situat a tocar de la carretera de Santa Coloma. Els promotors del projecte són dos catalans i un francès. Els catalans, les empreses Ventura Simón i Cinc Espigues de Bellsolà, van comprar les parcel·les edificables de Can Jeroni als anteriors promotors del sector, que ja hi havien construït els carrers i els vials. En sorgir el projecte del geriàtric -a càrrec d'una cadena francesa que construeix aquest tipus d'equipaments- es va decidir modificar el pla parcial de Can Jeroni, cosa que ja és una realitat.

L'Ajuntament d'Aiguaviva, doncs, ja ha fet els tràmits pertinents per desenvolupar el sector, mentre que als promotors els falta un informe per poder començar a urbanitzar. Malgrat tot, no hi ha data per a l'inici del projecte, que en global -sumant els costos per acabar d'urbanitzar el sector, per construir el geriàtric i per fer-hi un hotel- es calcula que comportarà una inversió d'uns trenta milions d'euros.

El sector de can Jeroni està situat a la dreta de la carretera de Santa Coloma des de Girona i en direcció a Aiguaviva. El planejament urbanístic del municipi projecta que el poble creixi ocupant els terrenys que hi ha entre l'actual nucli urbà i aquest sector, on els promotors preveuen edificar un nou carrer preveient la connexió amb el nucli. El pla parcial destina 46.000 dels 67.000 m2 dels terrenys a equipaments vials i zones verdes, mentre que la parcel·la del geriàtric ocupa 7.871 m2 i la de l'hotel, 8.076. En total, però, hi haurà menys de 10.000 m2 edificats.

Si tira endavant, el nou geriàtric serà medicalitzat i tindrà al voltant de 130 places, una part de les quals seran específiques per a persones amb Alzheimer. I, segons expliquen els promotors, donarà feina a més de 180 persones, a les quals s'hauran de sumar entre 20 i 30 empleats més de l'hotel que es vol construir al mateix sector, on al mes de maig els empresaris ja van explicar que l'objectiu és que a la cuina hi participi algun cuiner amb estrella Michelín.

L'alcalde d'Aiguaviva, Secundí López-Pousa, ha explicat que l'ajuntament dóna suport al projecte. "El geriàtric que vol construir l'empresa francesa segueix un model que compleix totes les normatives europees i el consistori té molt d'interès que es posi en marxa al més aviat possible", ha assegurat López-Pousa.

Per la seva banda, un dels promotors catalans, Àngel Ventura, s'ha mostrat satisfet que per fi el projecte estigui avançant -s'arrossega des de fa més de dos anys-, encara que ha demanat a l'administració que sigui "més conscient" dels esforços que els empresaris han de fer per tirar endavant projectes així.