Per tercer any consecutiu i coincidint amb la campanya nadalenca, la Coordinadora d'ONG solidàries i la Càtedra Unesco de Desenvolupament Humà Sostenible (DHS) de la Universitat de Girona (UdG) posen en marxa la tercera edicó d'una campanya de sensibilització vers un consum més responsable.

La primera edició de la campanya de consum responsable va néixer l'any 2006. Davant les pautes de consum a les que ens aboquen les campanyes de publicitat, especialment durant el Nadal, les entitats membres de la Coordinadora d'ONG Solidàries van creure convenient encetar una campanya alternativa que promogués la informacó i la reflexió durant aquesta època. El primer any l'acció sensibilitzadora es va limitar a accions a Internet. L'any passat, la

Càtedra Unesco de DHS es va sumar a la campanya. El resultat va ser una guia de consum responsable gratuïta que es va distribuir per les comarques gironines. La campanya del 2009 ha volgut fer un pas endavant i estendre la sensibilitzacio? de la ciutadania a tot l'any i s'ha editat un calendari de paret i una exposició.