L'Ajuntament de Roses està treballant per elaborar una nova ordenança d'ocupació de la via pública més estricta que l'actual per evitar que alguns vials del centre es converteixin en aparadors de tota mena d'articles que impedeixin el pas dels vianants, segons ha informat la cadena Ser.

El carrer Mairó és un dels vials que l'alcaldessa de Roses (PSC), Magda Casamitjana, posa com a exemple del que no hauria de passar. Relatava a l'emissora l'alcadessa que, a banda de les taules d'establiments que acaben col·locant-ne, en alguns casos, moltes més de les que se'ls permet, "hi ha expositors, vianants topant els uns amb els altres, imagina't que és impossible anar dues persones de costat, has d'anar en fila índia i se't tiren a sobre jerseis, càntirs, pilotes". Per Casamitjana això no pot ser "perquè la gent s'atabala molt i marxa".

Per aquest motiu es vol crear una nova ordenança que permeti regular l'exposició al carrer. L'Ajuntament té intenció de parlar-ne amb els comerciants als quals afectarà per tal de donar-los a conèixer la iniciativa i tenir enllestida la nova ordenança en els mesos vinents perquè pugui entrar en vigor aquest estiu. És sobretot durant aquesta època quan la majoria d'establiments posen part del seu gènere a la venda en exposició al carrer .