Un incendi en una carnisseria àrab de Figueres va obligar aquest dissabte a la matinada a desallotjar 34 veïns del bloc que ocupava l'establiment durant les tasques d'extinció de l'incendi com a mesura preventiva. D'entre aquests, quatre persones van resultar intoxicades de caràcter lleu per inhalació de fum i van ser traslladades a l'hospital de Figueres. L'ambulància va atendre tres veïns més però no van haver de ser traslladats a cap centre sanitari. Les flames, que van començar a quarts d'una de la matinada i es van apagar a les dues, van cremar tot el menjar que tenia l'establiment i la instal·lació elèctrica. Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de l'incendi però tot apunta que el podria haver originat un curtcircuit en un endoll del comerç.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incendi quan faltaven pocs minuts per dos quarts de dues als baixos del número 7 del carrer València de Figueres i s'hi van desplaçar dues dotacions. Els agents van decidir evacuar un total de 34 veïns del bloc com a mesura de prevenció i al cap d'unes hores, un cop sufocat l'incendi, van poder tornar a les seves cases. D'entre aquests veïns afectats per les flames, quatre d'ells van haver de ser traslladats a l'hospital de Figueres amb símptomes lleus d'intoxicació per inhalació de fum. Segons van informar fonts del centre hospitalari, tres d'ells van ser donats d'alta ahir mateix al matí i un va haver de ser traslladat a l'hospital de Palamós per poder instal·lar-lo en una càmera hiperbàrica però poc després va poder tornar al centre hospitalari de Figueres. Els veïns que van ser hospitalitzats són Dolores G., del 3r 3a, Maria Dolors C., del 2n 2a, Verònica H., del 2n 3a, i Ángela A., del 1r 1a.

L'ambulància traslladada al lloc dels fets va haver d'atendre tres persones més, entre ells un nen de 10 anys, un home de 55 i un noi de 22, tot ells veïns del 3r 4a, però no van haver de ser traslladats a l'hospital.

Un dels treballadors de l'establiment va explicar que van haver de treure diversos objectes a l'exterior del local, on ahir encara continuaven.