Un home va atracar ahir al matí la papereria Paper Folder de Lloret de Mar, situada al carrer Sant Pere número 90 i es va endur tot el que havia recaptat el local durant una diada tan assenyalada com és la vigíla de Reis. En total, l'individur va aconseguir sostreure uns 500 euros i un bolígraf, d'1,5 euros de la papereria. Tot seguit, la dependenta de la botiga va denunciar els fets a la Policia Local de Lloret i als Mossos d'Esquadra, que mantenen la investigació oberta. Al tancament d'aquesta edició no s'havia detingut ningú.

L'atracador es va presentar a la papereria lloretenca Paper Folder cap a les onze del matí d'ahir, quan la Gemma, una de les dependentes, estava totalment sola al local comercial i en ser dia 5 de gener, anava atrafegada amb encàrrecs i fent molta caixa. L'home, "que anava molt ben arreglat amb jaqueta i texans", de mitjana edat i que "parlava bé l'espanyol", es va adreçar al taulell i va agafar un bolígraf que costava 1,5 euros i "me'l va donar, tot tremolant-li la mà perquè li cobrés", relata la Gemma.

Tot seguit, "em vaig girar i només fer-ho, em vaig trobar un ganivet a la panxa", explicava la Gemma ahir a la tarda, encara espantada i neguitosa pel que li havia passat durant el matí. L'home tot nerviós i amb les mans tremoloses, explica aquesta, "em va comenaçar a cridar: abre la caja, abre la caja" i la Gemma ho va fer "sense pensar-m'ho" i li va donar tots els diners que havia recaptat la botiga durant tot el matí. En total, més de 500 euros, "perquè havíem venut molt essent Reis, entre maletes, bolígrafs i altres objectes", assegura la dependenta atracada.

Un cop l'home va tenir tots els diners, l'individu se'n va anar per la porta, assegura la Gemma, "ben tranquil i jo ben espantada". L'home, a més dels diners, "es va emportar el bolígraf", feia broma la dependenta que, afirma que l'home se'n va anar tranquil en direcció cap al centre del poble i "no el vaig veure més".

Tornada a la normalitat

Un cop passat l'atracament, la Gemma va tenir temps per reaccionar, explica, i de seguida "vaig buscar algú que vigilés la botiga" i es va dirigir a denunciar els fets a la Policia Local de Lloret de Mar i als Mossos d'Esquadra. Els cossos policials van anar fins al lloc dels fets i, de moment, no s'ha practicat cap detenció.

Tot i l'atracament del matí, la normalitat va tornar a regnar a la paperia, ja que molta gent s'hi va acostar per fer les últimes compres per a la nit de Reis. La papereria Paper Folder de Lloret es va obrir el mes de juny passat i fins ara, no havia patit cap atracament.