Els veïns de la cala es Codolar, a Tossa, ja podran tornar a dormir a les nits després que l'Ajuntament hagi decidit tancar el local d'oci nocturn Rocamar, ubicat en aquesta zona i al qual s'accedeix pel carrer des Cars. El consistori ha retirat la llicència a la societat Tedetosa Mediterráneo que s'encarregava de gestionar aquest establiment integrat per un restaurant, un bar i una sala de festes. L'acció es produeix a instàncies de la Direcció General de Costes.

El consistori obliga els propietaris a restaurar, en el termini d'un mes, la "realitat física alterada a causa de les obres per adequar el local". Si aquest fet no es produeix Costes actuarà subsidiàriament i Tedetosa Mediterráneo serà multada. El problema rau en el fet que la mercantil va augmentar il·legalment el volum de la finca en l'excavar la roca per disposar de l'actual soterrani on s'ha ubicat la sala de festes. Aquest fet ja va ser denunciat pels veïns per mitjà d'un acte notarial. No obstant, no és l'única ampliació realitzada. El 28 de novembre de 1996 diversos veïns van denunciar el creixement de la finca en 4,30 metres de llargada canviant l'homogeneïtat que tenia l'edifici.

El 23 d'octubre de 2008 l'actual equip de govern va concedir la llicència d'activitats a Tedetosa per disposar d'una sala de festes amb espectacle al soterrani del restaurant Rocamar. La llicència estava condicionada "a la compatibilitat urbanística de l'activitat" i a la comprovació "dels nivells d'immissió acústica a totes les edificacions veïnes i a l'exterior". Segons el govern, la llicència es va otorgar tenint en compte els "informes tècnics municipals emesos a l'expedient, que proposaven l'estimació de les sol·licituds per les llicències d'obres per considerar-les compatibles amb la legalitat vigent" i, per tant, sotmesa al vistiplau de la Direcció General de Costes, que havia d'autoritzar les obres.

El fet que les llicències d'obres mai no hagin estat resoltes no ha impedit que Tedetosa les executés. Finalment, però, la Direcció General de Costes ha denegat l'autorització d'adequació del local i ha sancionat l'empresa amb 10.000 euros. Segons la Llei de Costes, les llicències municipals a primera línia de mar no tenen eficàcia fins que no s'obtingui l'autorització de la Direcció General de Costes, de la qual cosa es desprèn que la llicència d'activitat ha quedat sense cobertura jurídica.

La querella dels veïns

Precisament ara fa tres mesos que alguns veïns que resideixen prop del Rocamar van presentar una querella no admesa a tràmit contra l'alcaldessa, Imma Colom (CiU), el regidor de Medi Ambient, Joaquim Coris (CiU) i el secretari de la corporació, Fernando A. Sebastian, per un presumpte delicte de prevaricació. Es queixaven que el local romania obert tot i les irregularitats comeses, la més greu de les quals era l'elevada contaminació acústica comprovada policialment i mitjançant una consultora acústica.

Els veïns també van querellar-se contre els tres administradors de Tedetosa per una presumpta comissió d'un delicte continuat contra el medi ambient.