El nou decret regulador dels parcs eòlics que va aprovar ahir el Govern de la Generalitat de Catalunya ha aixecat polseguera, almenys en el partit de l'oposició, Convergència i Unió (CiU). El diputat convergent Antoni Fernàndez Teixidó va assenyalar que el nou decret surt amb un retard extraordinari". Tot i que encara el decret regulador del procediment administratiu de la tramitació de parcs eòlics i fotovoltaics encara no ha estat publicat al DOGC, Teixidó va alertar que "tota aquesta xarxa burocràtica extremadament complexa obeeix a equilibris interns del tripartit" i va afegir que "la desconfiança que hi ha entre els partits que governen pot acabar convertint-se en un autèntic entrebanc per a les empreses".

Segons el diputat de CiU, "els problemes de fons que pateixen les mitjanes empreses productores d'energia eòlica no es resolen amb un decret d'aquestes característiques". Des de CiU, també es fa pública en un comunicat la preocupació existent que amb aquest decret "el Govern no hagi ajudat els alcaldes, donant una visió de conjunt, i se'ls hagi traslladat la responsabilitat".

Per tot això, Teixidó va exposar que "CiU ha encetat una ronda de contactes amb el sector per conèixer de primera mà la seva opinió".

Els tràmits fets en 18 mesos

El nou decret que regula la tramitació dels parcs eòlics té com a objectiu agilitzar el procés administratiu necessari per a l'adjudicació dels projectes. Fins ara aquest procés tenia una durada mitjana de cinc anys. Un període que s'escurça fins als 18 mesos, ja que l'interlocutor dels projectes dels parcs eòlics passa a ser un òrgan de la Generalitat de Catalunya.