Protecció Civil va activar ahir al migdia la fase d'alerta del Procicat (Pla especial de Protecció Civil de Catalunya) pel mal estat de la mar a les comarques del litoral de la província. Es preveia que durant la matinada d'avui les onades podien arribar a superar els 2,5 metres d'alçada (maregassa). A un any de la forta llevantada de Sant Esteve, Protecció Civil vol extremar les precaucions. El perill màxim era que el gregal amb origen siberià es decantés cap a l'est, llevant, i així agafés les bosses humides del mar i provoqués els ja coneguts desastres a la Costa Brava i al Maresme, amb molta pluja i fort onatge.

Arran de tots aquests factors es recomana extremar la precacució als ports, clubs nàutics i confraries de pescadors.

Tot i això, malgrat els pronòstics del Servei Meteorològic de Catalunya, els habitants del litoral s'ho agafaven amb escepticisme. És el cas de l'alcalde del Port de la Selva, Genís Pinart, que titllava d'"alarmisme" les informacions que darrerament surten sobre el temps, "perquè de llevantades n'hi ha hagut sempre, i a més a més, de moment (a les sis de la tarda), encara bufa gregal i el mar està tranquil".

Tot i això, es demana extremar les precaucions, perquè està previst que la bossa d'aire fred ens visiti durant tot la setmana i pot dur altres complicacions, com neu o fortes gelades.