Segueix-nos a les xarxes socials:

El Consell Comarcal netejarà Blanes tot i que el consistori manté el deute amb FCC

El ple aprova mantenir la televisió local sense determinar si podrà emetre al gener o haurà d'esperar uns mesos

El Consell Comarcal netejarà Blanes tot i que el consistori manté el deute amb FCCcarles colomer

El govern de Blanes (CiU, PDB, PP), amb el suport d'ERC, ha aprovat que sigui l'empresa del Consell Comarcal Nora S.A. la que s'encarregui del servei de recollida i gestió dels residus urbans i de la neteja viària i de platges. Això va succeir després que el govern retirés de l'ordre del dia sense donar explicacions el punt que havia de ratificar el conveni amb l'actual empresa de neteja viària -Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), en virtut del qual Blanes hauria d'haver saldat el deute que hi té contret pagant un total de 9,6 milions d'euros en sis anys.

Aquesta decisió permetrà que l'Ajuntament tingui un 10 per cent de les accions de Nora, el Consell Comarcal un 50 per cent i una societat privada el restant 40 per cent. D'aquesta manera, el consistori no condicionarà la neteja del municipi a un règim de concessió i podrà adaptar cada vegada que vulgui la forma i les prioritats de recollida. El servei se sol·licita per un termini de 16 anys i costarà 4,9 milions d'euros durant el primer any.

L'oposició (PSC i EUiA) va mostrar els seus recels al respecte, ja que considera que la proposta s'ha presentat de forma precipitada i afectarà molts governs, fet pel qual s'hauria d'haver consensuat. A més, van acusar el govern d'actuar "a corre-cuita" per comptabilitzar en la liquidació del pressupost d'enguany els quatre milions d'euros que Nora donarà a Blanes i evitar que es torni a produir un forat de 5,6 milions, com va passar en la liquidació del 2008. El PSC va manifestar que aquests 4 milions no estan aprovats per l'empresa ni encara s'han ingressat a l'Ajuntament, i va alertar del perill que suposa aquesta maniobra, comptar amb uns diners que no estan garantits.

EUiA també va mostrar el seu desacord amb aquest punt, tenint en compte que el conveni amb FCC es va retirar. Per a la federació, és inconcebible encarregar el servei a una altra empresa quan encara no s'ha solucionat el deute amb FCC. El govern va assegurar que la nova empresa permetrà mantenir i augmentar els serveis i es conservaran els mateixos treballadors de la neteja que hi havia fins ara, així com preveu que comenci a funcionar abans d'aquest estiu.

El futur de TV Blanes

En el ple també es va aprovar per unanimitat demanar als municipis que haurien de formar el consorci de gestió del canal de TDT de la Selva Marítima que defineixin si volen participar-hi o no. A més, el govern es va comprometre a dotar la partida pressupostària perquè la televisió de Blanes s'adapti al format digital.

El PSC va recordar que el 12 de gener es realitzarà l'apagada analògica, fet pel qual és urgent fer els canvis per poder emetre, i que si no es fes Blanes podria estar molt de temps sense televisió. A més, va demanar al govern que modifiqui el pla de sanejament imposat per la Generalitat i que doni més pressupost a la televisió.

EUiA, per part seva, va mostrar la seva preocupació per la situació dels cinc treballadors del mitjà, ja que fins ahir no sabien si continuarien tenint feina, atès que es desconeixia quin seria el futur de la televisió local. De fet, trenta minuts abans del ple es van concetrar davant l'Ajuntament membres de sindicats i veïns amb pancartes per exigir al govern que tingui en compte la voluntat de bona part de la població que aquest mitjà no deixi d'emetre després de 16 anys en antena.

L'aprovació d'aquesta moció va fer que les associacions de veïns i membres d'entitats que havien assistit al ple per reclamar el manteniment de la televisió local abandonessin la sala.

Prem per veure més contingut per a tu