El pèrit judicial que assenyala que Josep Roselló és el presumpte autor dels anònims que acusen de corrupció, entre d'altres, l'equip de govern de Calonge és el mateix que el mes d'octubre va localitzar un micròfon amagat a la sala de reunions d'Alcaldia. Es tracta de Jesús Delgado, cal·lígraf forense, llicenciat en Dret, policia de la Guàrdia Urbana de Barcelona en excedència i que regenta un despatx dedicat a la localització de sistemes d'escolta amb més de 20 anys d'experiència, Contra Espionaje Electrónico SL. Delgado ha explicat que el pentinat que es va fer al despatx de l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, respon a la petició de l'Ajuntament d'una auditoria de seguretat "per determinar si hi havia fuites d'informació".

Sobre el fet que coincideixi en els dos casos, Delgado ha explicat que tan sols hi ha dos "professionals habilitats" a Espanya per fer auditories de seguretat -l'altre és a Madrid, va afegir, per la qual cosa l'Ajuntament podia optar per aquesta empresa o per la seva, amb seu a Barberà del Vallès- i que hagi estat contractat per Antoni Riart i després per l'Ajuntament "no té absolutament res a veure perquè quan els Mossos han iniciat una investigació i han imputat és perquè tenen clar que tots els passos que s'han fet estan dins de la legalitat".

Delgado va explicar que primer va ser contractat per l'empresari immobiliari Antoni Riart arran dels anònims que el vinculaven amb la corrupció en el govern de Soler ?-l'alcalde havia treballat anteriorment per Finques Riart-. Abans, Riart havia contractat un detectiu privat que assenyalava Roselló com a principal sospitós de ser l'autor dels anònims ?-també va investigar un familiar seu-. Va aconseguir una prova d'escriptura del regidor de CCSA i, aleshores, va ser quan va entrar en escena Delgado, que va comparar els anònims que té la policia amb la prova aconseguida pel detectiu i va determinar que el presumpte autor dels escrits és Roselló.

Dels anònims al micròfon

El pèrit judicial ha assegurat que no té cap tipus de relació amb el detectiu ja que sinó hi hauria hagut "un conflicte d'interessos" i el jutge hauria desestimat les proves.

Posteriorment, Soler i els regidors trànsfugues David Plana i Maite Pellicer es van afegir a la demanda iniciada per Riart contra Roselló. Posteriorment, ja el desembre, l'alcalde va demandar pel mateix cas l'administrador d'Armonia Resort.

Segons Delgado, durant la investigació pels anònims, l'Ajuntament va contractar els serveis de Contra Espionaje Electrónico SL per fer una auditoria de seguretat per detectar possibles sistemes d'escolta. El pèrit judicial enten que Soler devia sospitar que per algun lloc s'escapaven les converses que tenia al seu despatx i que l'endemà o al cap de pocs dies era de domini públic. Així, a l'octubre, Delgado va fer el pentinat i va trobar el micròfon. I, ja el novembre, es va fer a la resta de dependències municipals.

Jesús Delgado ha explicat que un cop van localitzar l'aparell d'escolta va avisar els Mossos d'Esquadra que es van fer càrrec de la investigació.