Els pares dels alumnes de 6è de Primària de La Salle de Figueres reclamen la dimissió del director del centre, Salvador Ballart, per considerar que ha fet una mala gestió del cas del mestre acusat d'incitar menors a fer pràctiques sexuals a Internet. Els familiars asseguren que Ballart tenia una estreta relació amb el mestre i que ha ha gestionat malament la situació. Ballart, per la seva banda, nega que per la seva "amistat" sabés els fets i diu que deixa el seu càrrec a mans de "la Institució".

El malestar per la situació que aquests dies s'ha fet pública al centre educatiu privat ha arribat al seu punt àlgid. Els pares dels nens de 6è on el mestre imputat exercia de tutor han exigit responsabilitats. Ho van fer ahir durant una reunió mantinguda i, posteriorment, ho van comunicar a l'AMPA i a la direcció. Consideren que el mestre i el director tenien una estreta relació que els fa pensar que "podia saber els fets", expliquen alguns dels afectats. "No podem confiar en algú amb qui tenia amistat aquesta persona i que el va portar al centre", ha explicat un dels pares d'un alumne. Si la Salle no el fa fora o ell no dimiteix després de Setmana Santa els afectats no descarten emprendre altres vies de pressió per aconseguir-ho. El responsable de l'associació de pares, Josep Miquel Garcia, ha explicat que, de moment, ells no es posicionaran respecte a això "perquè ho han demanat els familiars de 6è i nosaltres representem tot el centre". Malgrat això, ha explicat que després de festes mantindran una reunió amb els altres pares per exposar-los la petició i decidir si s'hi adhereixen.

El director del centre ha admès que tenia una amistat amb l'imputat pel cas "des de feia anys" però ha insistit que aquest fet "no implica que hagués de saber el que feia fora del centre escolar, que és el que dirigeixo". Ballart considera que li ha tocat "pagar els plats trencats" però espera que "surti tota la veritat". "Només espero que aquest tiparraco doni la cara i tot se sàpiga", ha destacat. Amb tot, però, assegura que deixa el seu càrrec a disposió de l'Institució de La Salle, d'on és germà. "M'agrada molt Figueres però si decideixen que he d'anar a un altre lloc, ho faré", va afegir.

La direcció va decidir suspendre de les seves funcions el professor imputat per enganyar menors i incitar-los a fer cibersexe. Tot i que l'AMPA ha assegurat que no existeixen indicis que el mestre ho fés també amb alumnes del centre, alguns pares han confirmat que els seus fills tenien agregades a xarxes socials persones que conicidien amb els pseudònims -Imma i Cèsar- que l'acusat feia servir i han dit que en alguns casos els havia incitat a fer pràctiques sexuals. Per determinar tot això, l'associació de pares posarà a disposició dels afectats que ho desitgin un equip d'experts que els ajudin a determinar si s'han produït o no aquestes situacions.

D'altra banda, el director de l'AMPA, Josep Miquel Garcia, ha explicat que ahir al matí van reunir-se amb la policia judicial per "obtenir informació i assessorament sobre el cas" i que el cos policial els va confirmar que la direcció del centre no sabia res dels fets perquè el cas està sota secret de sumari. I és que l'imputat va seguir impartint classes amb normalitat fins dimecres, quinze dies després que la policia escorcollés casa seva, el trobés xatejant amb una menor i el detingués. A més, Raya va admetre haver induït tres germans a exhibir-se davant de la càmera. Aquesta situació ha sobtat i indignat els pares i l'AMPA, que podria personar-se com a acusació particular "per tenir més informació". També va agafar per sorpresa els seus veïns de Fortià -on vivia des de feia uns vuit mesos- que diuen que mai van veure res estrany. El mestre era conegut per la seva afició a la xarxa i alguns alumnes han recongut que fins i tot es connectava en hores lectives, mentre els petits feien exercicis. De fet, a Raya se'l pot trobar a diverses xarxes socials i amb comentaris arreu, malgrat que després que es fés públic el seu cas, gran part de les seves imatges van desaparèixer.