El barri del Culubret de Figueres va patir aquest divendres a la matinada un nou incendi en un vehicle, en el que ja es qualifica com una onada de cotxes cremats. En aquesta ocasió, però, el vehicle va ser robat prèviament d'un aparcament privat i, posteriorment, se'l va cremar en un camí que està a toca de l'escola Pous i Pagès. El regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis Yécora (CiU), assegura que els cossos policials estan sobre la pista de l'autor o autors materials dels incidents i que esperen enxampar-los ben aviat.

L'equip de govern de la ciutat vol posar punt i final a l'allau d'incidents a vehicles que la capital altempordanesa pateix des de fa uns mesos i que no para d'augmentar. Per una banda, cada dia diversos cotxes apareixen amb els vidres trencats i amb robatoris a l'interior que han creat alarma social fins al punt de propiciar la creació d'un grup al Facebook amb gairebé 1.500 persones per reclamar solucions. També les associacions de veïns de diversos barris de la ciutat han demanat que s'actuï davant d'aquesta situació. Per l'altra, els incendis a vehicles es registren dia sí i dia també. Per aquest motiu, el consistori va anunciar dijous la creació -que es va endegar fa algunes setmanes- del dispositiu policial conjunt entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra anomenat "Cercle" i que vol acabar d'una vegada per totes amb la sensació d'inseguretat a la ciutat.

Focs al llarg d'una setmana

L'episodi de vehicles en flames es va iniciar aquesta setmana amb la crema de dos vehicles dimarts a la matinada a la carretera de Llers i a la plaça del Sol. Aquest dijous a la matinada se'n van cremar dos més al barri del Culubret, als carrers Llavaneres i Joan Bonaterra, el primer dels quals va estendre's fins afectar un habitatge on hi havia dues persones que van resultar intoxicades lleus.

En lloc d'aturar-se, ahir a la matinada un nou incendi va tenir com a escenari aquest barri del sector oest de la ciutat. En aquesta ocasió, però, el vehicle era un cotxe que havia estat robat d'un aparcament privat i el propietari ja ho havia denunciat. Segons va explicar Yécora, va ser dut a la zona i, posterioment, el van cremar. L'edil assegura que la policia està "a prop d'enxampar-los" tot i que, no han concretat si es tracta d'un individu que actua sol o en un grup reduït.

A banda d'aquests incidents, a la ronda Barcelona i a la pujada del Castell també es van registrar dos incendis més a vehicles, tot i que des del consistori asseguren que es van produir per problemes mecànics.

L'equip de govern ha explicat, a més, que té previst ampliar en tres el nombre d'agents i que ja ha iniciat l'expedient per instal·lar càmeres de seguretat a tres aparcaments de la ciutat.