Figueres instal·larà abans d'acabar el mandat, les torres metàl·liques amb aerogeneradors que una empresa gironina ha desenvolupat. Serà juntament amb Figueres i Cadis la primera ciutat del món a disposar d'aquest sistema d'aerogeneradors intel·ligents. Inicialment es preveia en una rotonda, però s'ha acordat situar-lo en un terreny municipal al costat de la carretera de Roses amb capacitat per alimentar uns trenta habitatges.

Els molins són torres de quatre metres d'alçada que s'integren sense suposar un impacte visual. Capten quatre vegades més vent que els models actuals i sense necessitat de crear línies d'evacuació. Els impulsa una empresa jove, Oliran Magevais s.l,.que ha mantingut contactes en els darrers mesos amb l'Ajuntament de Figueres.

El regidor de Medi Ambient, Richard Elelman (ICV), ha explicat que la ciutat únicament els deixa un terreny municipal i l'empresa l'instal·la sense cap cost perquè els serveis com a reclam de la tecnologia nova que estan posant al mercat. L'objectiu de l'Ajuntament és que pugui estar instal·lat abans d'acabar l'any, però per qüestions jurídiques i de tràmits es podria retardar fins al principi del 2011. Pel regidor de Medi Ambient és una molt bona proposta perquè "participem en un projecte innovador i donem una oportunitat a una empresa" i alhora s'aposta per les energies alternatives. El projecte es podria sumar a altres iniciatives engegades des de l'àrea de Medi Ambient com la creació d'un parc tecnològic en el qual participaran empreses com Philips.