Segueix-nos a les xarxes socials:

Mobilitat

La Setmana de la Mobilitat arrenca avui en 33 municipis

Entre les activitats programades hi ha una cursa de mitjans de transport a Figueres

La setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura arrenca avui en 33 municipis i s'allargarà fins dimecres2que ve, 29 de setembre. Durant aquests dies, els diferents ajuntaments proposen activitats dirigides a revaloritzar l'ús de mitjans de transport alternatius, amb la intenció de cercar una nova mobilitat que minimitzi els efectes de l'ús del vehicle privat.

El lema d'aquest any, Mou-te amb el cap per viure millor, vol fer pensar en tots els avantatges que suposa un canvi d'hàbits en la forma de desplaçar-se, ja sigui des del punt de vista mediambiental com per qüestions de salut.

Les principals activitats que es proposen són caminades o visites guiades, ús gratuït del transport públic, activitat relacionades amb escolars (seguretat viària o desplaçaments segurs), i pedalades contra el canvi climàtic, l'activitat estrella a més municipis. També hi ha propostes més curioses com per exemple un concurs d'aparadors a Lloret de Mar, la cursa de mitjans de transport de Figueres i la ja clàssica Remigius Fluvii, la baixada d'embarcacions casolanes de Besalú. Fins i tot, sessions més tècniques com la Jornada sobre la realitat del trànsit a Besalú o sobre el tramvia a les ciutats mitjanes a Girona. A més, aprofitant el Dia Europeu de les Vies verdes, s'ha organitzat un recorregut a peu i en bicicleta per la Costa Brava pel proper dissabte 9 d'octubre.

Prem per veure més contingut per a tu