05 de octubre de 2010
05.10.2010
40 Años
40 Años
Caça furtiva

Detenen tres furtius que caçaven amb cola ocells cantaires

Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres homes per la seva suposada relació amb la captura furtiva d'ocells fringíl·lids

05.10.2010 | 11:25
Els furtius posen cola a les branques perquè els ocells hi quedin enganxats.

Els Mossos d'Esquadra han denunciat tres homes per la seva suposada relació amb la captura furtiva d'ocells fringíl·lids (ocells de mida petita però apreciats pel seu cant). Les denúncies es van fer quan una patrulla d'agents de la unitat de Medi Ambient va aturar, en un control a la carretera de Molló, el vehicle on anaven els tres furtius. Els Mossos van observar que a dins el cotxe hi havia gàbies d'ocells i material divers i, per això, van procedir a fer-hi un escorcoll.

Tancats en una gàbia hi van trobar 62 ocells -passerells, caderneres i pinsans-, entre els quals hi havia cinc femelles. Des d'aquest any, està prohibida la caça d'exemplars vius d'aquests ocells i, per això, es va denunciar els homes i se'ls va requisar el material.

Els detinguts portaven sis reclams electrònics amb altaveus, vuit xarxes japoneses amb els corresponents pals de sustentació, les piquetes per tensar les xarxes, un tub de cola (per atrapar els ocells) i també bastonets impregnats amb vesc per capturar els animals.
Els Mossos van comissar els ocells i el material i van aixecar una acta per a Medi Ambient.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit