"L'escenari actual planteja una situació complicada, però en defensa de l'Estat del Benestar no farem ni un pas enrere". Això és el que planteja el candidat d'ICV-EUiA per Girona, Joan Boada, qui té com a principal objectiu "explicar a la ciutadania quin és el nostre model per sortir d'aquesta crisi". Per la seva banda, Jordi Córdoba, número 3 de la llista i coordinador d'EUiA a la demarcació, assenyala la "importància" d'aquests comicis en un moment "clau" de la crisi, ja que les polítiques que s'utilitzin per sortir-ne seran les que definiran l'escenari a llarg termini.

La llista d'ICV a la demarcació compta, a banda d'Escutia (regidora a Castelló d'Empúries) i Còrdoba, amb Cristina Andreu (directora territorial d'Adigsa a Girona) i Sergi Nuss (ambientòleg i membre de l'Observatori de la Sostenibilitat de les comarques gironines). Més enrere es troba Núria Terés, regidora a l'Ajuntament de Girona, Yolanda Lara, membre de diferents moviments socials de Blanes, Erik Solés, regidor a Palamós, Emili Santos (director dels Serveis Territorials de Medi Ambient a Girona i alcalde de Boadella) i Belén López, membre de Comissions Obreres.

El següent nom de la candidatura és el del regidor olotí Llorenç Planagumà, seguit de Maria Teresa Cairó, presidenta del comitè d'empresa de l'Ajuntament de Girona, i Víctor Catalan, un blanenc estudiant de la UPC de 19 anys. En els darrers llocs hi ha Núria Langa, regidora de Banyoles, Eva Martínez, regidora de Campdevànol, Núria Rivas, edil a Palafrugell, i Lluís Postigo, exalcalde de Llagostera i actualment diputat, que d'aquesta manera es retirarà de la primera línia parlamentària.

Durant la presentació de la llista, dissabte passat, Boada va considerar que "no podem deixar una societat als nostres fills pitjor de la que hem heretat nosaltres, i no només en l'aspecte mediambiental, sinó també pel que respecta a l'Estat del Benestar". Per això, malgrat reconèixer que la situació és "complicada", afirma que no s'hi val a resignar-se: "Si guanya la resignació estem perduts, perquè van a destruir el nostre Estat del Benestar", afirma, contundent, el líder ecosocialista.