L'entitat ecologista Gent del Ter ha portat al jutjat de guàrdia de Girona una sèrie de fets que consideren que poden constituir un delicte ecològic referent a la mort d'un centenar de nàiades (Unio mancus, una espècie de petxines) durant les obres de canalització del rec del Molí. L'entitat recorda que aquesta espècie està protegida per normatives europees i estatals.

L'entitat denuncia que el passat 23 de març, sobre el migdia, alguns dels seus membres van detectar que les obres de canalització del rec de Sentmenat tallaven completament el curs de l'aigua del rec de l'Estanya, a l'alçada de Verges, a 200 metres de la carretera C-31. Segons segueix el relat, van inspeccionar uns 500 metres de tram i van trobar fins a un centenar de nàiades mortes.

Les nàiades, segons han precisat des de Gent del Ter, no es contemplen a l'estudi d'impacte ambiental de l'obra perquè no les tenien controlades. Malgrat això, l'entitat en tenia constància i va demanar al Departament de Medi Ambient que els Agents Rurals fessin un seguiment dels treballs. Sobre la mortaldat de nàiades, Gent del Ter ho va comunicar al Departament, telefònicament. No van rebre cap resposta de res, segons sostenen, i van presentar una instància el passat setembre sobre la mortaldat. En no resposta, l'entitat ha decidit portar el cas al jutjat perquè admeti la denúncia per presumpte delicte ecològic.